POKOLJÁRÁS / TÁRLATVEZETÉS

Tarlatvezetes-Fazekas-Levente-MAMU-MMG

POKOLJÁRÁS / TÁRLATVEZETÉS
2018. június 22. – 16.00

Fazekas Levente tárlatvezetése a Duplapokol c. egyéni kiállításán a MAMŰ Galériában, és Szimplapokol záróesemény a Magyar Műhely Galériában.

Program:
16.00 – 17.00 Tárlatvezetés: Duplapokol / MAMŰ GALÉRIA
17.00 – 17.30 Borozással egybekötött beszélgetés az alkotóval
MAMŰ Galéria / H–1071 Budapest, Damjanich u. 39.
(bejárat a Murányi utcából / entrance from Murányi street)

17.30 közös buszozás az MMG-be
18.00 – 19.00 Tárlatvezetés: Szimplapokol / MMG
19.00 – 20.00 Pokoltánc és bugyrokba lesés (borozással egybekötött mappalapozgatás és beszélgetés) Magyar Műhely Galéria (MMG) / 1072 Budapest, Akácfa u. 20.

Az alkotóról és a kiállításokról:
Fazekas Levente első budapesti bemutatkozó kiállítása május 30-kán nyílt a Magyar Műhely Galériában Szimplapokol címmel, melyet június 15-kén követett a Duplapokol a MAMŰ Galériában. Mint a címek is mutatják e két tárlat súlyos témákat jár körül. A Szimplapokol a mindennapi életünket körülvevő terrort és fenyegetettséget jeleníti meg, míg a dupla az uniformizálódott emberek hústömegét vetíti elénk. Az alkotó saját bevallása szerint nem szórakoztatni akar a képeivel, mert szerinte az nem a művészet feladata. Alkotásai ösztönből, indulatokból születnek, a világban tapasztalt élményei alapján, melyeket a saját egyéniségének szűrőjén enged át. Ez a szűrő a látó szem, a gondolkodó ész és az emésztő gyomor, s végül a feldolgozott tapasztalatot a cselekvő kéz keni fel a vászonra, papírra. A végeredményben fontos számára az, hogy megjelenjen a racionális és az irracionális is a műben, mert – mint mondja – az alkotásnak tükröznie kell a valóságot, és annak része a racionális tervezés, de ugyanúgy része az, hogy nem minden a tervek szerint alakul. Beleszól a véletlen, beleszólnak az indulatok és persze a spontán ötletektől vezérelt cselekedet is. Ezt az alkotói módot hívja ő SzubReálnak, azaz Szubjektív Realizmusnak.

További gondolatai az alkotásról megtekintetőek a vele készült interjúban:

Fazekas Levente alkotásai megtekinthetőek a weblapján: www.fazekaslevente.com

/

 

A MAMŰ Galéria támogatói / The MAMŰ Gallery is supported by: NKA, MMA, EMMI, VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

/

#duplapokol #doublehell #fazekaslevente #mamuunderground #contemporaryart #mamugaleria #mamugallery #budapestunderground #alternativeart #artistrunspace #artistinitiative #hungary

%d blogger ezt kedveli: