UTOLSÓ RÉTEG II. / UPMOST LAYER II.

_02_web_MEGHIVO-KULSOS

_01_web_MEGHIVO-KULSOS

UTOLSÓ RÉTEG II. / UPMOST LAYER II.

2017.04.21 -2017.05.13

Udvarház Galéria / Gallery
Szabadidős és Gazdasági Innovációs Centrum
2112 Veresegyház, Fő út 45-47. II.em. 331.

Kiállító művészek / Exhibiting artists:
Antal Malvina, Babinszky Csilla, Basa Anikó, Bodor Anikó, Daradics Árpád, Dobó
Bianka, Dóró Sándor, Győrffy Sándor, Horváth Helén Sára, Kácser László, Lucza
Zsigmond, Mayer Éva, Miklós Árpád, Molnár Judit Lilla, Ocskay László Doky,
Sebestyén Zoltán, Szilágyi Varga Zoltán, Szabó Kristóf, Zakariás István

Kurátor / Curator: Zakariás István
Megnyitó / Opening: 2017. április 21. (péntek) /  18:00

Megnyitja / Opening speech by: Nagy Zopán, költő, fotográfus / poet, photographer
Közreműködő / Contribuitor: Zenei performansz / Audio performance: Peták Dénes

Megtekinthető / On view: 2017. május 13-ig, minden nap 10 és 17 óra között / untill 13 May 2017, every day from 10 a.m. to 5 p.m.

____________________

Az UTOLSÓ RÉTEG II. című kiállítás közvetlen előzménye a 2015-ben megrendezett Utolsó réteg című grafikai kiállítás, amely azzal a céllal valósult meg,hogy a MAMŰ Társaság grafikai munkássággal rendelkező tagjai is kiállítási lehetőséget kapjanak papíralapú alkotásaik bemutatására, főként, hogy a MAMŰ Galériában, a sajátos pince adottságok miatt erre nincs lehetőség. Ennek értelmében, a MAMŰ szervezésében, lehetőség szerint évente, külső helyszínen kerül megrendezésre egy papír alapú kiállítás. A fent említett Utolsó réteg című kiállításunk így egy mediálisan strukturált kiállítás sorozat első állomásának tekinthető, valamint a címadója is egyben az elkövetkezendő grafikai kiállításoknak.

(Előzmény: https://mamusociety.wordpress.com/2015/08/19/utolso-reteg- upmost-layer/)

__

A kiállításon olyan műalkotások kerülnek bemutatásra, amelyek papír alapot használnak. A tematikus elgondolás értelmében a papír, nemcsak, mint gyakorlati felhasználásából eredően felületi hordozó van jelen, hanem konceptuális megközelítésben, a papír, mint saját törvényszerűséggel bíró, megformálandó szerkezet, anyag. Erre utal az Utolsó réteg címadás többértelműsége is, amely a papír alapú képtermék történeti elgondolásától, az előkészítő eszköz-, a vázlat szerep átértékelődésén át egészen az autonóm művészi minőség értelmezéséig terjed. Ennek értelmében a kiállítás anyaga a klasszikus művészi grafika széles körű bemutatásától egészen a konceptuális műalkotásokig szerkesztődik. A kiállított művek halmazába egyként beletartozhatnak a ceruza-, toll, tus és pasztell rajzok, különböző réz, fa, linó és egyéb karcok, metszetek papírlenyomatai, szitanyomat alkotó technikái, digitális printek, fénydobozok, papírkivágásos installációk és papírgyurmából formázott térplasztikák.

Szervezők: Udvarház Galéria, Veresegyház és a MAMŰ Társaság

http://www.facebook.com/udvarhazgaleria
wwww.mamu.hu

https://www.facebook.com/events/1667347683567742/

DSC_1813DSC_1816DSC_1849DSC_1858DSC_1888DSC_1889DSC_1907