KIBER ÉDEN / CYBER PARADISE

MAMU-meghivo-02

 

MAMU-meghivo-01.jpg

KIBER ÉDEN / CYBER PARADISE
2016.08.12 – 2016.08.26.

Kiállító művészek / Exhibiting artists: Angela Lubic, Arkadiusz Ignaszak, Baraté Ágnes,Bartus Ferenc, Besenyei Zsuzsa, Cservenka Edit, Dagrún Matthíasdóttir, Dér Virág, Dóró Sándor, Gesine Grundmann, Ivo Weber, Jessica Ballantyne, Jozef Tihanyi, Kácser László, Karl Menzen, Kerstin Franke-Gneuss, Laurynas Karmalavicius, Lipták Ágnes, Miguel Mothes, Miyuki Kido, Nagy Árpád Pika, Nayg István, Németh Tamás, Sebestyén Zoltán, Simon Sándor, Szitás Bernadett, Taskovics Éva, Varga József Zsolt, Zirczi Judit

Megnyitó / Opening: 2016. augusztus 12 / 12 August 2016 (péntek / Friday) • 19:00 / 7 p.m.
Megnyitja/ Opening speach by: Nagy Árpád Pika képzőművész / visual artist
Megtekinthető / On view: 2016. augusztus 26-ig / till 26th of August 2016, kedden, szerdán és csütörtökön 14:00-18:00 / Tuesday, Wednesday &Thursday 2 p.m.- 6 p.m.(vagy egyeztetés alapján / or by appointment)

FACEBOOK ESEMÉNY / EVENT
———————–
Az idei Erdőszőlő-Nagykáta Nemzetközi Művésztelep  címe és hívószava a Kiber Éden (Paradicsom) / Cyber Paradise. A Bibliai genezis-történet szerint, az emberi lét kezdete egy tökéletes környezetben, a Teremtő által ültetett kertben, az Édenben gyökerezik. Itt élt gondtalan életet az első emberpár, itt esett kísértésbe és szegte meg az Isteni tilalmat, szembefordulva ezáltal teremtőjével, és innen űzetett ki, elindítva/elindulva így a maga választotta úton,  a homo sapiens történetének kiismerhetetlenül bonyolult és zaklatott útján.

Napjainkban formálódóban van (vagy talán már meg is teremtődött) egy másodlagos valóság, a fizikai világunkban zajló eseményektől merőben különböző, amely egy virtuális térben, a kibertérben zajlik, és ahol a Kiber Éden még nincs is létrehozva és benépesítve. Az „eseményhorizont” mögé ugyan nem látunk be, de feltételezhető, hogy a tiszta lappal induló eseményeket a „kísértő” még nem tudta megrontani, így azok tisztán és makulátlanul fogadják az odalátogatókat.

Az általunk javasolt hívószó a fizikai valóságunk és a virtuális valóság mezsgyéjén húzódó ismeretlen terület bejárására invitálja a művésztelepen résztvevő alkotókat.

MAMŰ Galéria / Gallery
www.mamu.hu ▪ mamusociety@gmail.com ▪3630 998 4717 Cím / Address: H–1071 Budapest, Damjanich u. 39. (bejárat a Murányi utcából / entrance from Murányi street) Nyitva / Open: K-Cs / Tue-Thu: 14:00-18:00 / 2-6 p.m. (vagy egyeztetés alapján / or by appointment)


Cyber 14

Cyber 15Cyber 09Cyber 08Cyber 06Cyber 07Cyber 04